0100 2400 (24h päivystys)
Tiepalvelu auttamassa autoilijaa

Vakuutus korvaa usein ajomatkasi keskeytymisen

4.64 4,64 (Lue kaikki 7 681 arviota)

Kaskovakuutuksiin, niin laajoihin kuin suppeampiin osakaskoihinkin, kuuluu yleensä autopalveluvakuutus tai niin sanottu hinausvakuutus. Autopalveluvakuutus korvaa yleensä hinauksen lähimmälle mahdolliselle korjaamolle ilman omavastuuta tai bonusmenetystä.

Vakuutus korvaa monissa tapauksissa myös korjauksen paikanpäällä eli tiepalvelun. Yleensä korvaus on enintään hinauskuluja vastaava summalla. Tiepalvelun lisäksi korvataan myös hinaus jos autoa ei saada kuntoon tienpäällä. Jos autosi joudutaan hinaamaan, voit hakea vakuutusyhtiöltäsi korvauksia myös matkanjatko- ja majoituskuluista. Huomaathan, että autopalveluvakuutus ei korvaa korjauksia korjaamolla, ainoastaan tien päällä suoritetun tiepalveluavun.

Autopalveluvakuutus korvaa hinauksen jos matka keskeytyy teknisen vian, onnettomuuden tai ulosajon takia. Lisäksi rikostapauksissa autopalveluvakuutus korvaa ajokelvottoman auton hinauksen. Teknisen vian määritelmän ulkopuolelle jäävät mm. akun tyhjeneminen, väärän polttoaineen tankkaaminen, rengasrikko sekä avaimen jääminen lukitun auton sisään. Niiden osalta vakuutusyhtiöiden ehdot eroavat toisistaan – poikkeuksena kuitenkin väärän polttoaineen tankkaamisesta johtuva hinaus tai tiepalvelu-apu, joka korvataan kaikkien yhtiöiden toimesta.

Kolaritapauksissa syyttömän osapuolen auton hinaus korvataan lähtökohtaisesti syyllisen osapuolen pakollisesta liikennevakuutuksesta, ja syyllisen osapuolen tulee tehdä vahingosta vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä. Muista, että jos kolariin syyllisestä on epäselvyyttä, poliisi kannattaa kutsua kolaripaikalle, vaikkei kolarissa olisi sattunut henkilövahinkoja.